Hämmästykseni oli suuri, kun tänä aamuna löysin Twitter-viestiketjustani viestin, jossa kerrottiin minun tulleen nimitetyksi amerikkalaisen B2BTOTY (B2B Twitterer Of The Year) Awards -kilpailun palkintoehdokkaaksi vaikuttajien sarjassa (B2B “Boss Tweet” Personality).



Heti alkuun täytyy tunnustaa, että vaikka olin tiennyt B2BTOTY Awards -kilpailun olemassaolosta, en ollut kiinnittänyt siihen paljonkaan huomiota. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että esimerkiksi useimmat mainoskilpailut ovat tuskin muuta kuin alan sisäisiä selkääntaputustilaisuuksia, joiden osallistujat ennen pitkää uiskentelevat alkoholissa (joskin on sanottu, että palkittu mainonta usein tuottaa parempaa tulosta kuin palkitsematon). Mutta toisaalta olen aina kannattanut kilpailuja, joiden palkitsemiskriteereissä otetaan huomioon laatu, merkityksellisyys ja tulokset.

B2BTOTY Awards kuuluu selkeästi tähän jälkimmäiseen kategoriaan. Sääntöjen 10. pykälässä sanotaan selvästi, että "B2BTOTY ei ole suosituimmuuskilpailu. Saamasi äänimäärä on vain yksi tuomariston kriteereistä eikä se yksinään merkitse voittajan valinnassa".

Tämä on hyvä rajoitus.

Kilpailun tuloksia ei pysty manipuloimaan, koska äänien antamista on rajoitettu ja koska lopullisen päätöksen tekee kahdeksasta tunnustetusta B2B-markkinointiasiantuntijasta koostuva tuomaristo. Toisin sanoen laatu asetetaan selkeästi määrän yläpuolelle: "Kyse ei ole siitä, montako seuraajaa sinulla on tai paljonko twiittaat. Kyse on yhteisöllisyydestä, B2B-yhteisön siihen tuottamasta arvosta, Twitterin integroinnista liiketoimintaan ja liiketoiminnan sosiaalisuudesta".

Ehdokkuus on minulle suuri kunnia. Jos tunnet minut ennestään, tiedät, että ammatillisista ponnistuksistani vähintään puolet tapahtuu englannin kielellä kansainvälisille markkinoille. Siksi palkintoehdokkuus kannustaa minua tekemään parhaani, jotta pystyisin tuottamaan lukijakunnalleni entistä enemmän entistä merkityksellisempää sisältöä. Parantamaan laatua samalla kun lisään määrää.

En tietenkään kirjoittaisi tätä, jollen samalla liehuttaisi omaa lippuani. Jos olet lukenut sisältöjäni verkossa ja pidät niitä hyödyllisinä, ehkä voisit ajatella käyväsi B2BTOTY-saitilla ja äänestäväsi minua. Osoite on http://www.b2btoty.com/kimmolinkama

Jos taas et ole tutustunut verkkominääni, löydät minut tämän blogin lisäksi seuraavista paikoista:

    * Twitter
    * The Marketing Communicator (englanninkielinen blogini)
    * Unorganized thoughts around marketing (irtonaisempaa markkinointimietintää)
    * Oma verkkosivustoni
    * LinkedIn
    * XING

Vaikka olisit sitä mieltä, etten ansaitse ääntäsi, käy silti B2BTOTY-saitilla. Käy katsomassa eri sarjojen ehdokkaita ja valitse suosikkisi. Jollet halua äänestää lainkaan, löydät saitilta joka tapauksessa kansainvälisen B2B-markkinoinnin parhaimmiston, joita kannattaa seurata ja joista ottaa oppia.

Taidankin seuraavaksi suunnata www.B2BTOTY.comiin itsekin. Tiedä vaikka äänimäärä jo alkaisi kasvaa... :)

PS. Koska en ole poliitikko, en ole äänestänyt itseäni. Tee sinä se!

0 kommenttia: