Jollei tuotteesi tai palvelusi hinta ole helposti löydettävissä verkkosivuiltasi, saatat menettää asiakkaan. Täysin riippumatta siitä, miten perusteellisesti ja johdonmukaisesti olet argumentoinut asiakasedut.


Erityisesti tämä on totta silloin, kun tarjoat verkkopohjaisia palveluja tai verkosta tilattavia tuotteita, joilla on selkeä hintarakenne. Konsulttipalvelujen tai luovan työn tarjoajien on luonnollisesti vaikeampaa esittää täsmällistä hintaa, koska se riippuu suuresti projektin laajuudesta ja sisällöstä, minkä selville saaminen saattaa vaatia palaverin tai kaksi.

Mutta jos tuotteellasi tai palvelullasi on kiinteä hinta, älä tee potentiaaliselle asiakkaallesi liian vaikeaksi löytää sitä. Varsinkin kansainvälisillä sivustoilla näkyy viime aikoina muodostuneen tavaksi pakottaa selailija klikkaamaan tilauslinkkiä, jotta hinnasta pääsee selvyyteen.

Ei hyvä.

Hinta on AINA osa ostopäätöstä. Kun olet argumentoinut, miksi ostajan tulisi valita tarjoamasi kaltainen ratkaisu ongelmaansa ja valita ratkaisujen joukosta juuri sinun tarjoamasi, kerro potentiaaliselle ostajallesi myös ratkaisun vaatima investointi. Jos jätät hänen hakunsa puolitiehen, menetät luultavimmin kaupan kilpailijallesi, joka ilmoittaa hintansa avoimesti.

0 kommenttia: