Eräs Twitterissä seuraamani amerikkalainen visersi eilen linkin Dan Schawbelin kirjoitukseen Mashablessa, jonka aiheena oli muun muassa, miten varmistat oman käyttäjänimesi itsellesi eri sosiaalisilla sivustoilla.

Jutussa mainittiin kaksikin palvelua, joiden avulla voi tarkistaa, onko tietty käyttäjänimi varattu vai vapaa: Namechk.com ja Knowem.com. Kokeilin huvikseni omaa nimeäni, etunimen kanssa ja ilman. Hämmästys, löysin useita saitteja, joilla nimeäni käytettiin, vaikka minulla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä.

Totuuden nimessä on sanottava, että muutama esiintymä oli sellainen, jossa ei välttämättä ole takana mitään hämärää (esimerkiksi henkilö nimeltä Amanda Link voi hyvinkin pitää käyttäjänimenään "linkama"), mutta joidenkin saittien kohdalla en millään ymmärtänyt, mistä muusta syystä nimeäni käytettäisiin kuin siitä, että sillä halutaan tehdä joko rahaa (jotta ostaisin sen itselleni) tai vahinkoa (julkaista soopaa muka minun nimissäni).

Tutkimus jatkuu, mutta tarinan opetus on, että jokaisen kannattaisi pitää hiukan silmällä, miten ja millaisissa yhteyksissä oma nimi netissä esiintyy. Erityisesti tämä koskee yritys- ja brändinimiä, koska niiden "blokkaamisella" on toiveita ansaita rahaa.

0 kommenttia: