Olemme tarpeeksi pieni, jotta voimme antaa henkilökohtaista palvelua kaikille, mutta emme niin pieni, että käyttäisimme ulkoistettuja freelancereita. Näin homma on meillä näpeissä 100%.

Näin kirjoitti eräs suomalainen mainostoimisto nettifoorumeilla vielä pari vuotta sitten. Nyt samaisen toimiston nettiaineistoista ei tätä heittoa enää löydy.

Ilmeisesti verkostoitumisen valo on sielläkin nähty.

Huonot ajat opettavat aina. Mutta miksi tyytyä käyttämään fiksuja toimintatapoja vain kriisitilanteissa?



Konstit, joilla mainos- ja markkinointitoimistot selviytyivät lamasta, ovat itse asiassa viisaan bisnesstrategian rakennuspalikoita.

Miksi hankkia itselleen turhaa murhetta miettimällä optimaalista henkilöstömäärää ja -rakennetta? Miksi sitoutua tietynsuuruisiin kiinteisiin kuluihin? Miksi on niin tärkeää, että kaikilla tekijöillä on toimiston käyntikortti?

Verkostoituminen tuo joustavuutta

Kaiken perusta on se, että freelancerin on elätettävä itsensä ihan itse. Se tuo työhön kurinalaisuutta, jota palkkatyöläisellä välttämättä ei ole. Siksi useimmilla luovan alan freelancereilla on oma kumppaniverkostonsa, joka yhteistyössä pystyy vallan toimistotasoisiin suorituksiin.

Toimistolle tällaisen freelance-verkoston käyttäminen antaa huomattavaa venyvyyttä. Voit ottaa toimeksiannon, joka menee oman henkilöstön parhaan osaamisen ulkopuolelle. Voit saada lisämyyntiä, vaikka omat resurssit olisivat jo äärimmillään. Voit ottaa kunnian hyvästä työstä - useimmat freelancerit myyvät työnsä täysin oikeuksin.

Toimistolle syntyy mahdollisuus toimia "tavaramerkinhaltijana". Työ on toimiston referenssi, tekipä sen käytännössä kuka tahansa.

Verkostoitumisesta kustannushyötyä

Networking-ajattelun omaksumisella on suora vaikutus toimiston rahapussiin. Freelancer kiinnittyy aina yhteen projektiin kerrallaan, joten työsopimus- tai yt-neuvotteluja ei tule ikinä eteen. Maksat freelancerille vain tehdystä työstä, et paikallaolosta. Freelancerilla ei ole autoetuvaatimuksia eikä hän ole hankala maanantaipalavereissa.

Puhumattakaan siitä, että harva freelancer toimii verokirjalla. Useimpien kohdalla taloushallinto toimii firmalta firmalle -periaatteella, mikä leikkaa oitis sivukulut pois ja yksinkertaistaa rahaliikennettä.

Jos siis mainostoimistojohtajana yhä haluat koota kaikki voimasi saman katon alle, soita minulle. Keskustellaan, miten homman voisi hoitaa järkeistetymmin.

Tai heitä kritiikkiä. Klikkaat vain tuota numeroa päivämäärän perässä tai täräytät hiirellä alla olevaa Lähetä kommentti -linkkiä.

0 kommenttia: